Veelgestelde vragen

Ik zou graag een woning bekijken…

Dat kan! We vinden het leuk als u een kijkje komt nemen in onze productiehal. Een zorgwoning bekijken die wij ergens geplaatst hebben, kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op en we maken een afspraak.

Is een zorgwoning waardevast?

Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, zullen onze woningen een aanmerkelijk deel van hun waarde behouden. Dat maakt een eventuele doorverkoop op termijn beslist interessant. Om die reden zijn onze op maat gemaakte mantelzorgunits, koopwoningen.

Hoe duurzaam is een mantelzorgwoning?

Zonnepanelen, triple glas en hoogwaardige isolatie bevorderen een laag energieverbruik. Wij streven naar het bouwen van CO₂-neutrale woningen. Het hout dat we gebruiken heeft het FSC-keurmerk, wat de impact op het milieu tot een minimum beperkt. En doordat de materialen van hoge kwaliteit zijn, gaan onze woningen buitengewoon lang mee.

Hoe zit het met de vergunningen?

Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning is soms een vergunning nodig. De meeste gemeenten zijn flexibel in het verstrekken van deze benodigde vergunningen. Wij hebben ervaring in de aanvraag en kunnen u daarin bijstaan.

Wat moet er gebeuren voordat een woning geplaatst wordt?

Wij verzorgen voor u het grondwerk. We storten geen fundering, maar werken met de bekende stelconplaten. De woning is makkelijk verplaatsbaar en dat heeft grote voordelen in het geval u de woning ooit weer wilt verwijderen.

Hoe lang duurt de bouw?

De bouw in onze eigen productiehal duurt, afhankelijk van de grootte van de woning, in de regel twee tot vier maanden. Daarbij werken we uiteraard volgens de geldende normen uit het Bouwbesluit voor tijdelijke huisvesting.

Kan ik zelf ook dingen doen?

Die vraag krijgen wij vaker. Misschien vindt u het leuk om bepaald werk, zoals het schilderen, zelf te doen? Natuurlijk kan dat! We maken daar graag afspraken over.

Wat kost een mantelzorgwoning?

Die vraag is niet direct te beantwoorden, omdat deze helemaal samenhangt met uw behoeften en wensen. Een mantelzorgwoning mag bovendien gezien worden als een investering. Zodra u ideeën duidelijker worden, maken wij graag een offerte voor u. En die verplicht u uiteraard tot niets.

Verzorgen jullie ook de bestrating?

Jazeker. Het past in ons streven naar optimale ontzorging. U kunt u woning betrekken zonder nog ergens naar om te kijken. Nodeloos te zeggen dat wij ook de riolering en waterleiding aansluiten.

Kan ik een zorgwoning ook huren?

Dat kan. Maar de woningen die wij op maat bouwen, zijn helemaal naar wens van de klant en daardoor louter koopwoningen. Particulieren vinden het vaak vanzelfsprekender om een unit te kopen en deze later weer door te verkopen. Niettemin hebben we ook flexibele (basis)zorgunits beschikbaar. Kijk daarvoor op www.tvs-units.nl.

Leveren jullie ook zorgapparatuur?

Een tillift, wandbeugels, een instapbad, maar ook gebouwautomatisering (domotica); dit kan allemaal voor u geregeld worden. Uiteraard zijn doorgangen standaard drempelloos gemaakt en breed genoeg voor een rolstoel of rollator. We maken graag samen met u afspraken over de mogelijkheden.

Verzorgen jullie ook onderhoud?

Woonunits vragen, net als gewone woonhuizen, onderhoud. Soms is er zelfs een reparatie nodig. Ook in die gevallen zijn wij er voor u, van het stellen van een klemmend keukenkastdeurtje, een reparatie aan een kozijn, het herstellen van een lekkende kraan tot aan het vervangen van buitenwanden. We zijn de allround onderhoudspartner voor uw woonunit.