Mantelzorgwoning

Over de indeling

Een volwaardige woning
Een mantelzorgunit is een volwaardige woning. Compleet, van alle gemakken voorzien en ingedeeld zoals ú dat wenst. Rust, luxe en comfort zijn altijd binnen handbereik. De grootte van de woning is flexibel. Deze is namelijk opgebouwd uit units van verschillende lengtes en breedtes, die we met elkaar verbinden. Samen bepalen we de totale oppervlakte en de indeling die het beste bij u past. Dat leidt vaak tot verrassende oplossingen. Wilt u bijvoorbeeld een extra logeerkamertje voor bijvoorbeeld de kleinkinderen? Dat bespreken we graag allemaal met u

Op uw gemak keuzes maken
De woonbeleving is vergelijkbaar met die van een modern appartement. Door te werken met stelposten (kosten die nog niet volledig ingevuld zijn) kunt u tijdens het bouwtraject bijvoorbeeld nog kiezen voor een ander soort deuren, met een goedkopere of juist duurdere afwerking. Of voor andere keukenfrontjes. Die beslissingen hoeven wat ons betreft niet meteen te worden genomen. Zo kunnen wij alvast starten met de bouw, terwijl u op uw gemak uw keuzes bepaalt.

Voorzieningen: eindeloze mogelijkheden

U bepaalt…
Zoveel mensen, zoveel wensen. Daar willen wij graag aan tegemoet komen. Dat zit ‘m ooit in kleine dingen, de stopcontacten bijvoorbeeld. Voor velen is het wat moeilijk om vanaf een tekening de toekomstige situatie voor zich te zien. Dus lopen we samen met u in de mantelzorgwoning-in-aanbouw rond en bepalen we pas dan de precieze plek voor de stopcontacten. En zoveel u wilt. Het is slechts een voorbeeld, maar het toont onze betrokkenheid. Ook als het gaat om de details.

…wij realiseren
Water, elektra, tv- en internetaansluitingen, centrale verwarming: uw woning krijgt het allemaal. Maar we gaan verder. Een grotere slaapkamer? Een extra logeerkamertje? Een keuken die u zelf uitkiest? Dubbele deuren naar uw terras? Kunststof of aluminium kozijnen? We denken ook aan de zorgmiddelen die misschien nodig zijn. Zoals een antislipvloer, zonwering, alarmering (domotica) en aan beugels bij wc en douche. U kunt ook kiezen voor een rolstoelvriendelijke mantelzorgwoning. U bepaalt en wij realiseren uw wensen.

Uw woning is klaar! We gaan plaatsen

In een paar dagen woonklaar
Is de mantelzorgwoning klaar, dan kan het plaatsen ervan snel gebeuren. En beginnen we daarmee, dan duurt het nog hooguit een paar dagen voordat u uw woning kunt betrekken. Het plaatsen of verplaatsen van units vraagt om kracht én precisie. Het is een van onze specialiteiten. Door kennis en ervaring weten we hoe we een mantelzorgwoning efficiënt kunnen demonteren (in losse units) en klaarmaken voor transport. De units plaatsen we met uiterste precisie op de fundering bij u op de nieuwe locatie. Daarna begint de afwerking.

Vergunning nodig?
Onze mantelzorgwoningen voldoen aan het Bouwbesluit voor tijdelijke huisvesting. Voor het plaatsen van een mantelzorgwoning is soms een vergunning nodig. De meeste gemeenten zijn flexibel in het verstrekken van deze benodigde vergunningen.